zaterdag 23 september 2017

Nieuwe sportieve uitdagingen

Ruim 2 jaar terug kwam ik via mijn zus Cindy terecht in een nieuw sportief avontuur. En een leuke uitdaging ga ik nu eenmaal niet graag uit de weg...

Het initiële idee was om deel te nemen aan de Strongman Fisherman Run op het circuit van Zolder. Geen van ons beide had evenwel ervaring met het lopen van lange afstanden, laat staan om ineens een parcours van 17km af te leggen met een tiental hindernissen. Als toeschouwer van de run dat jaar beslisten we al snel dat een deelname niet aan ons was besteed.

Maar het sportieve beestje werd wakker in ons. Getriggerd door de hindernissen gingen we op zoek naar een alternatief, waarbij we al snel uitkwamen bij Gladiator Runs. Zelfde principe, maar kortere afstanden en meer obstakels. Veel meer ons ding en we schreven ons meteen in voor 2 opkomende events: één van 7km en één van 9km (Mud Edition).



Lopen, kruipen, klimmen, glijden, ... al snel hadden we de smaak te pakken. Nadien volgend nog meerdere runs: Gladiator Runs, Strong Viking Runs, Barbarian Obstacle Run, The Great Escape, ... Het hoogtepunt werd eerder dit jaar bereikt met de Strong Viking Run van 19km.


Nooit kwamen we aan de start om een toptijd neer te zetten. De afstand overbruggen en alle obstakels proberen te nemen was steeds het doel, ongeacht of we liepen, stapten of kropen over de meet. Nooit zuiver op fysiek, maar ook op een-over-mijn-lijk-mentaliteit.

Maar er wat sleet op de formule. Teveel verschillende evenementen, te veel deelnemers, te snel uitverkocht, te weinig sympathie onder de deelnemers,... Om die redenen zochten we iets anders.

Met het doel om het fungehalte en de fysieke uithouding (verder) te vergroten nemen we volgende maand deel aan de Belfius Trial Run te Ieper (6 of 10km).


Wat 2018 zal brengen qua sportieve uitdagingen is ons nog een raadsel, al kwam het idee om de  volledige Spartacus Series te lopen al naar boven... Wie weet...! ;-)

Welke sportieve uitdagingen doen jullie zoal?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten