dinsdag 15 augustus 2017

Filmtopper: Lion

Door een beperkt aantal uur slaap na een vrijgezellenfeest werd zondag uitgeroepen tot algemene rustdag. Het ideale moment om een filmtip van vrienden te checken.

"Lion" is een drama uit 2016, die het waargebeurde levensverhaal vertelt van Saroo.



Als 5-jarige jongen leeft hij in armoede samen met zijn oudere broer Guddu en zijn analfabetische moeder. Om haar te helpen zoeken beide broers nachtelijk werk in de nabijheid van het station.

Saroo valt echter in slaap in een lege trein en kan pas 1600km verderop uitstappen in Calcutta., waardoor hij alle contact met zijn familie verliest. Zonder de plaatselijke taal machtig te zijn, zwerft hij een hele tijd rond om uiteindelijk geadopteerd te worden door een Australisch echtpaar.

Zijn adoptiemoeder - gespeeld door Nicole Kidman - en -vader geven hem en zijn adoptiebroer Mantosh de best mogelijke opvoeding. Hierdoor kan de inmiddels 25-jarige Saroo - gespeeld door Dev Patel (Slumdog Millionaire) - studeren in Melbourne en leert hij er zijn vriendin Lucy kennen.

Tijdens een etentje met vrienden komen bepaalde herinneringen naar boven die de start betekenen van een zoektocht naar zijn afkomst en biologische familie. De zoektocht wordt al snel een ware obsessie. De relatie met zijn vrienden en familie wordt hierdoor grondig op de proef gesteld.


Het is zeker geen alledaagse film maar hij weet je vast te grijpen in zware thema's als armoede, kinderarbeid en adoptiebeslommeringen. Wij konden onszelf niet bedwingen een traantje te laten...


Zag jij deze film al? Hoe vond je hem?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten