dinsdag 1 augustus 2017

Het is zover : verlof (deel 2)

Driewerf hoera voor het Belgische weer. Op een sporadisch buitje na, zoals tijdens het neerpennen van mijn vorige post, blijven we genieten van een droog zomerverlof.

Ideaal om onze "staycation" toch aangenaam te vullen met wat dagactiviteiten. Wat stond er intussen zoal op ons programma?

Avondmarktjes


Tijdens de zomermaanden kan je in nogal wat steden en gemeenten terecht voor jaarlijks terugkerende activiteiten zoals avondmarkten.

Op het gemak kuieren tussen de vele kraampjes waar je kan genieten van de allerlaatste stukken in aanbieding, de unieke afprijzingen, 2 kopen - 3 krijgen,... maar veelal zonder echt iets te kopen ;-)

Gewoon wat sfeer opsnuiven, of de geur van rochers en dan toch wat centjes bovenhalen. Vers gebakken, nog wat warm terwijl je er een eerste beet uitneemt. Zalig toch?


S&R Olympia (website)




 
In de schaduw van het Jan Breydelstadion te Brugge ligt een subtropisch zwemparadijs. Nooit eerder brachten we hier wat tijd door.

Het was wat zoeken naar de werking van de elektronische polsbandjes. Deze geven je toegang tot het zwembad zelf, maar dienen ook als sleutel voor je kledingkastje. Op zich wel praktisch, maar je checkt door de minder goeie sluiting wel een aantal keer je pols.

Binnen viel Quinten zijn oog meteen op de "gele glijbaan" ofwel de wildwaterbaan. Een kronkelend parcours met verraderlijke stromingen, waardoor hij soms - al lachend - kopje onder ging.

Afwisselend met het warmste zwembad zochten we ons ook een weg naar de andere glijbanen. Via een gezamenlijke trap krijg je toegang tot 3 verschillende glijbanen: één die je moet afdalen met een plastic band, één met de mogelijkheid tot een themakeuze (diepzee, planetair of de mascottebeer) en één waarbij je met 2 personen tegelijk kunt afdalen in een race tegen elkaar. 

Terwijl mama Sophie al snel de cafetaria opzocht verloor ik de tel van de glijbaanbezoekjes. Een toffe middag, die zeker nog een vervolg zal kennen.

Vragend naar Quinten welke glijbaan hij de leukste vond, antwoordde hij snel: de gele, en die 3 andere :-)


Natuurdomein "De Gavers" Harelbeke


Samen met nichtje A. brachten we een bezoek aan de Gavers van Harelbeke. Rondom het Gavermeer ligt een prachtig domein. Je kan er wandelen, fietsen, varen, zwemmen,...

Zelf kwamen we er om te wandelen en de klimtoren te overmeesteren. Helaas blijkt deze slecht een aantal dagen per week beschikbaar te zijn. Dikke pech dus... maar wel een reden om terug te gaan.

De wandeling rondom het meer, met tussenin het nuttigen van een ijshoorntje, werd afgesloten met een bezoek aan het speelplein en de cafetaria. Een middagje op het gemak.




Wat deden jullie zoal? Hebben jullie nog tips voor ons? 

Wij pikken zeker nog een bezoekje aan het burapark mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten